Няколко думи от автора


За първи път този сайт беше представен в интернет през лятото на 1999 г., когато on-line информацията за Варна беше повече от оскъдна. Ако човек потърсеше нещо попадаше на еднотипни описания на града, еднакви снимки, и замрели фирмени страници. Така, следвайки метода "Когато ми се чете книга си написвам някоя" се появи и този сайт:) От тогава измина доста време, появиха се много нови и стойностни сайтове за Варна, но този остава добре посрещнат от посетителите. Своеобразна оценка е и това, че множество други сайтове, вестници и телевизии също използват материали в своите публикации, както и ученици в свои учебни проекти. До 2018 г. сайтът беше на адрес varna.info.bg.

Този сайт не е обвързан с никоя институция, организация или фирма.

Както вече сe разбра, сайтът се прави само от мен, когато остане свободно време. Може да ви се стори, че оформлението е малко семпло и скучно, но идеята ми е той да е преди всичко информативен r лесен за разглеждане.

Искам да благодаря на Кристиана Димчева и Илиона Василева от отдел "Краезнание" при Народната библиотека "П. Славейков" във Варна, с чиято помощ започна този сайт и продължава да се обогатява съдържанието му.

Много хора считат, че щом нещо е публикувано в интернет следва, че може да се ползва свободно. Разбира се, това не е точно така. Ако желаете да използвате информация от сайта би било редно да попитате, както и да поставите бележка за източника на информацията.
Борислав Петров
Ако имате проблеми с навигацията изберете темите от тази връзка.